BejelentésKabócák és Manócskák
Honlap az egészséges gyermekekért és családokért!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

Amikor két anyuka összefog...

 

2009. novemberében találkoztunk először (Árvai-Simonyi Ágnes és Dudásné Csillik Anikó)  és már akkor éreztük, hogy mi egy húron pendülünk. Az első rendezvényünk a Mikulás-váró party volt, ahová érkeztek is szép számmal a szülők és csemetéik. Februárban farsangoltunk és nem számítottunk arra, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés és ennyi aranyos jelmezesünk lesz! Áprilisban Maszatoltunk, ahol az egyik kisfiú az egész lábszárát befestette, mert annyira élvezte a festékkel való játékot!Májusban pedig az első családi egészségnapot szerveztük meg, rengeteg előadóval, játékkal és mókával!

Mára már több kisebb-nagyobb programon vagyunk túl, állandó klubot indítottunk és októbertől valóra vált  nagy álmunk: megnyitjuk a Kabócák és Manócskák játszóházat! Sikerült kialakítanunk egy olyan közösséget, ahol a nem csak a gyermek, de az őt kísérő szülő is jól érzi magát és már a következő találkozásra készül!  Rengeteg ötletünk és tervünk van a jövőben is, így elmondhatjuk, hogy a Kabócák és Manócskák klub 1,5 év után is sikeresen működik és reméljük, hogy ezt a mondatot 15 év múlva is kimondhatjuk!

Augusztusban végre lezártuk levelezésünket a Megyei Bírósággal, így hivatalosan is KÖZHASZNÚ EGYESÜLET lettünk!!!!!!!! A megújult Közösségi Házban jelenleg egy állandó és két, közösen használt helyiséget kaptunk. Az állandó helyiségünkben egy gyönyörű, kedves kis játszó kuckót sikerült kialakítanunk, ahol a gyermekek és a szülők is kényelmesen elférnek. A Közkincs-Tár Nonprofit Kft-vel közösen használjuk a Kézműves kuckót, ahol csütörtökönként, illetve ünnepekhez kapcsolódóan kézműveskedünk. A haramadik helyiségben került kialakításra a foglalkoztató szoba, ahová kisebb, mozgásos foglalkozásainkat tervezzük. Ezekről bővebben a programjaink menűpontban olvashattok.

Célunk, hogy Mezőkövesden is kialakítsunk egy tudatos szülői nevelői stílust. Szinte közhely, hogy "anya csak egy van", mégsem értik sokan, hogy ez mit is jelent valójában. Az anya a biztonság, az ősbizalom forrása. Az anya-gyermek kapcsolat milyenségéből táplálkozik az egész szocializációs és lelki folyamat, amely végig kíséri életünket. Ha egy anya képes gyermekét "ésszel" szeretni, egy egészségesen fejlődő, boldog gyermeke lesz. Az általunk szervezett előadásokkal szeretnénk a szülőknek utat mutatni, hogy megtalálják a harmóniát és a békét az anyaságban és gyermekükkel egy egészséges kapcsolatot alakítsanak ki.

Fontosnak tartjuk továbbá a testi egészséggel, testápolással kapcsolatos előadások, bemutatók szervezését is. Még egy közhely: a legfontosabb az egészség! Ezt csak akkor értjük igazán, ha gyermekünk beteg, hisz az ő szenvedése számunkra ugyanolyan gyötrelem. Fontos, hogy lássuk, nem csupán a gyógyszerek segíthetnek, hanem a gyógynövények, homeopátiás szerek, az egészséges táplálkozás, testmozgás és a szeretet is.

Mi civilként tevékenykedünk, egyenlőre támogatások nélkül, de célunk, hogy egyesületté alakuljunk. Kisgyermekes anyukák vagyunk, tele szeretettel és lelkesedéssel!

Ahogy Thomas Gordon mondta: " A szülőket vádolják, de nem tanítják!"

Gyermeket nevelni nem könnyű feladat, bár tényleg csodálatos! Szakemberekkel és tapasztalatainkkal szeretnénk segíteni minden "kérdeznimerőnek", hogy tudatosabbá és ezáltal könnyebbé tegyük a gyermeknevelést.

Azonban már nem két anyuka közös munkájáról van szó, hanem több család is csatlakozott munkánkhoz. A család szó jogos, hiszen nem csak az anyukák, de a gyerekek, apukák és a nagyszülők is részesei munkánknak! Hála nekik, ez az önkéntes munka igazi öröm, hiszen egy fanatasztikus közöséggé kovácsolódtunk össze, amiben jó együtt lenni!

Köszönet: Lukács Gabiéknak, Patakiné Molnár Zsuzsáéknak, Dudás Istvánné, Edónak és mindenki másnak, aki segíti a munkánkat.

ui.: sajnos ez egy ingyenes honlap, nem vagyunk számtech zsenik sem, így sajnos általában nem úgy néznek ki az oldalak, ahogy azt mi elképzeltük...

Köszönjük, hogy ránk találtál! Várunk rendezvényeinken!

Képek a megnyitóról:

 

 

 Forrás: www.mezokovesd.hu

 

 

 

 

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!